Un site dedicat apicultorilor romani. Aproape totul despre viata albinelor si sfaturi.
miercuri, 19 ianuarie 2011
Fursecuri cu miere si scortisoara
Ingrediente:
100 gr. miere, 2 oua, 3 linguri ulei, 30 gr. zahar pudra, 1 lingura scortisoara pisata, un virf de cutit de sare, 1 lingurita bicarbonat, zeama de lamiie, sare, zahar vanilat, faina cit cuprinde
Mod de Preparare:
Se freaca spuma mierea cu zaharul si ouale, se adauga scortisoara, uleiul, bicarbonatul dizolvat in putina zeama de lamiie si sarea; se amesteca bine, apoi se adauga faina (cantitatea necesara pentru a obtine un aluat potrivit de moale). Se acopera cu un servet si se lasa aluatul sa se odihneasca 15-20 minute.
Se intinde o foaie groasa de 1 cm si se taie fisii lungi de cca 12-14 cm si late de 2 cm. Fiecare fisie se rasuceste si se indoaie in forma de corn, apoi se aseaza pe o tava de copt usor unsa cu untdelemn. Se coace la foc potrivit. Dupa ce s-au copt, cit sint inca fierbinti, se presara cu zahar vanilat.
Mod de Servire: Timp Preparare:120 Min
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu