Un site dedicat apicultorilor romani. Aproape totul despre viata albinelor si sfaturi.
miercuri, 19 ianuarie 2011
Chec cu miere
Ingrediente:
4 oua, 100 gr. zahar, 200 gr. faina, 50 g de nuci, o lingurita de bicarbonat, coaja rasa de la o jumatate de lamiie, zeama de la o lamiie sau rom, 100 gr. de unt, 1/4 kg. de miere, 1/2 lingurita de scortisoara, putina sare
Mod de Preparare:
Untul si mierea de albine se pun intr-un castron pe un vas cu apa calda pentru a se topi si a se pastra caldute. Se combina faina cu nucile taiate in felii, cu scortisoara, coaja de lamiie rasa, bicarbonatul si sarea.
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si o lingura de zeama de lamiie sau rom, apoi se bate in continuare pina cind spuma se tine de tel. Se adauga galbenusurile, mierea si untul topit, se pune faina si se rastoarna de 4-5 ori compozitia pentru a se amesteca.
Se pune apoi compozitia in doua tavite speciale pentru chec, care au fost unse cu putin unt, si se da la cuptor cu foc potrivit, pentru 30 de minute.
Timp Preparare:70 Min
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu